неделя, 6 февруари 2011 г.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАБЛУДИ ЗА ПРОСТУДАТА


1.АКО СТЕ БОЛНИ, ТРЯБВА ДА ГЛАДУВАТЕ:
По време на простудата не трябва нищо да се яде, така по барзо ще оздравеете. Истината. Това не е съвсем вярно. Ако вашият организъм не желае да приеме никаква храна, не го насилвайте, но е още по вредно специално да се подложите на глад заради простудата. За да оздравеете,на организма са му необходими хранителни вещества и много течности. Освен това се препоръчва да се въздържате от нискокалорични диети когато започне периодът на простудните заболявания. Защото това ви прави още по предразположени към простудите и усложненията от тях.
2.ПРОСТУДЯВАМЕ СЕ, АКО СМЕ ЛЕКО ОБЛЕЧЕНИ:
Истната. Това не е основната причина за простудите, но преохлаждането може да отключи вируса, заселил се в организма ви. Истината е че простудата по лесно може да се пипне в помещение, а не на чист въздух. Той само ще ви помогне да се защитите от вирусите и да избегнете простудата.
3.ОТ МОКРАТА ГЛАВА СЕ НАСТИВА:
Не излизайте на улицата с мокра глава, за да не се простудите.
Истината. Излизането на улицата с мокри коси може да предизвика преохлаждане, но може и да не предизвика. Не може обаче да се твърди, че мократа глава е причина за простудата. Истинската причина за простудата са вирусите.
4.СКИЛИДКИТЕ ЧЕСЪН НА ШИЯТА ЩЕ ВИ ПРЕДПАЗИ ОТ ПРОСТУДА:
Истината: Миризмата на чесън може да изплаши вашите приятели и колеги, но не и вирусите. За да се окаже чесъна полезен за вашия организъм, трябва да го употребявате вътрешно. За повишаване на имунитета и предпазване от простуди изяждайте по 1-2 скилидки чесън на ден. Ако не искате да употребявате чесън заради миризмата, потърсете екстракт от чесън на капсули или друг препарат от това растение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар