четвъртък, 2 декември 2010 г.

РИБНИК


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


1 по голям шаран

5 глави лук

5 скилидки чесън

4 домата

1 яйце

3/4 ч.ч. олио

1 ч.ч. орехи

смлян черен пипер

настъргано индийско орехче

босилек

2 с.л. галета

лимонов сок

имон


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Изчистете шарана, осолете го и натрийте отвътре и отвън с лимонов сок, смлян черен пипер и малко настъргано индийско орехче.


Оставете рибата да престои час, за да поеме миризмата, и в това време пригответе плънката. Нарежете на едро лук. Прибавете наситнените скилидки чесън. Нарежете на ситно доматето. Задушете зеленчуците в олиото няколко минути при непрекъснато бъркане. Добавете нарязани на едро орехови ядки, смлян черен пипер настъргано индийско орехче, босилек и отстранете от огъня. Като поистине плънката, поръсете я с галета. Разбъркайте и напълнете шарана, зашийте го. Оболно го намажете с олио и го поръсете със смлян черен пипер.


Замесете средно меко тесто от 1ч.ч вода, щипка сол и брашно- колкото поеме.

Разточете тестото и в него завийте рибата, върху която предварително сте наредили филийки от лимон и домати. С вилица намачкайте тестото на фигурки, които наподобяват люспи. Намажете го с един жълтък, предварително разбит с малко вода. Сложете рибника в намазнена тава и го печете в предварително загрята умерено фурна около 40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар