Необходими продукти:
За блата:
8 яйца
8с.л. захар
8с.л.брашно
За крема:
1л. прясно мляко
1 нишесте
захар
И още:
локумени вафли
ягодово сладко
Начин на приготвяне:
За блата се приготвя пандишпаново тесто.Белтъците се разбиват с половината захар до получаване на целувчена смес.Жълтъците с останалата захар се бият до побеляване и на слаба струйка се добавят към белтъците.Разбъркват се отново и се добавя брашно.Блатът се пече на средна фурна за кратко време.Може да се изпече всеки блат поотделно в тавичка или наведнъж като след това се среже с конец.Готовите блатове се сиропират от вода и захар в съотношение 1:1.
От пакетче нишесте,1л.мляко и захар на вкус се приготвят крем.Маже се всеки блат и върху него се поставят парченца нарязани локумени вафли,по възможност от вида на нишестето.Получената торта се полива отгоре с останалия крем и се нареждат ягоди от сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар