вторник, 24 ноември 2009 г.

Торта '"моята мъка„„


Необходими продукти:

За блата:

8 яйца

8с.л. захар

8с.л.брашно

За крема:

1л. прясно мляко

1 нишесте

захар

И още:

локумени вафли

ягодово сладко

Начин на приготвяне:

За блата се приготвя пандишпаново тесто.Белтъците се разбиват с половината захар до получаване на целувчена смес.Жълтъците с останалата захар се бият до побеляване и на слаба струйка се добавят към белтъците.Разбъркват се отново и се добавя брашно.Блатът се пече на средна фурна за кратко време.Може да се изпече всеки блат поотделно в тавичка или наведнъж като след това се среже с конец.Готовите блатове се сиропират от вода и захар в съотношение 1:1.

От пакетче нишесте,1л.мляко и захар на вкус се приготвят крем.Маже се всеки блат и върху него се поставят парченца нарязани локумени вафли,по възможност от вида на нишестето.Получената торта се полива отгоре с останалия крем и се нареждат ягоди от сладко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар