сряда, 11 ноември 2009 г.

НАРОДНАТА МЕДИЦИНА В БОРБА С ДИАБЕТА

Прясно мляко се сварява на водна баня. След като се скваси , се прецежда. Взема се цвикът. Изцеждат се 2 лимона в чаша от 250 г. и се допълва с цвик. Изпива се сутрин на гладно. Това продължава 40 дни.



1 шише лимонада се изсипва в дълбок съд. Прибавя се 1 чаена лъжичка нишадър. Сместа се шупва. Пие се през целия ден, като се яде нормално. На следващия месец на същата дата процедурата се повтаря.



1 чаша кисело мляко и сокът на един лимон се разбъркват. Пие се сутрин и вечер в продължение на 20 дни.



1,5 кг. леторасли шипки се нарязват на дребно. Заливат се с 2 л. вода и се варят на тих огън, докато течността остане 1 литър. След като изстине, се прецежда и се пие сутрин и вечер по 1 винена чаша в продължение на 15 дни. Съхранява се в хладилник.



1,5 кг. овес с шлюпките се вари в 2 л. вода, докато остане 1л. Взема се по 1 чаша 3 пъти на ден преди ядене в продължение на 1 месец.



Варят се лешници с черупките и се пие като чай.



100 гр. клончета от боровинки се нарязват и се смесват с 30 г. счукано ленено семе. Прави се отвара - 1 чаена лъжичка от билковата смес на 1 чаша вода. В началото се пият 3 чаени чаши на ден, а след това - вместо вода.



72 костилки от маслини се счукват и се варят в 1 л. вода, докато остане 700 гр. Взема се по 3 чаени лъжички с вода сутрин и вечер.



Смесват се 50 гр. листа от черна боровинка, 50 гр. цариче, 40 гр. дилянка, 30 гр. ленено семе и 60 гр. врабчево просо. От получената смес 4 супени лъжици се варят в 1 л. вода 15 минути. Пие се през целия ден вместо вода.



Половин супена лъжица царевично брашно се слага в 1 чаена чаша и се напълва със студена вода. Разбърква се и се оставя да престои през нощта. Сутринта утаената вода се изпива на гладно.



В чаена чаша се слага два пръста нахут и се залива със студена вода. Престоява през нощта и сутринта на гладно се изпива водата, а след 5-10 минути се изяжда и нахутът.



Сваряват се къпинови връхчета и отварата се пие през целия ден като вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар