сряда, 11 ноември 2009 г.

9 НАЧИНА ДА ПОБЕДИМ РАННИТЕ СИГНАЛИ НА ДИАБЕТА


При състояние на пред диабет нивото на кръвната захар е над нормалните за нея стойности, но все пак не толкова висока, че да бъде поставена диагнозата диабет. Трябва да знаете обаче че пред диабетът не е съвсем безобидно състояние. Той е началото на диабета и високи усложнения на болестта още по-вероятни за вас. Пред диабетът е рисков фактор, който може да застраши вашето здравословно състояние в по-късен етап от живота ви. За това не чакайте, докато състоянието ви се влоши, а действайте веднага, за да се справите със заболяването , преди то да е станало по-сериозно и опасно за вас. Фокусирайте вниманието си върху промените, които трябва да направите по отношение на своя начин на живот. За да се справите успешно с пред диабета, първото и най-важното нещо, което трябва да направите, е напълно да промените навиците си. Ето няколко препоръчителни стъпки, които трябва да предприемете, за да си помогнете сами:




Свалете 5-10% от общото си тегло - завинаги.




Ангажирайте се с 30-60-минутни фитнес упражнения, поне 5 дни в седмицата.




Подложете се на нискомаслена, богата на фибри диета.




За да нормализирате високото си кръвно налягане, намалете консумацията на сол и алкохол.




Взимайте аспирин, освен ако ви е забранено по медицински причини.




Свалете кръвното си налягане и нивото на холестерола до границите, препоръчителни за диабетно болни пациенти.




Взимайте лекарства само тогава, когато това е необходимо.




Ако промяната в начина ви на живот не е достатъчна, за да намалите риска от диабет и сърдечни заболявания, тогава приемът на медикаменти по лекарско предписание според вашите специфични нужди може да ви помогнат.




Все пак не разчитайте единствено на лекарствата и лекарствените препарати, а продължете здравословния начин на живот.




СЛЕДЕТЕ РЕДОВНО ПОКАЗАТЕЛИТЕ СИ!




Нивото на кръвната захар като база за сравнение е относително условен показател. Ако кръвната ви захар повишава нормално допустимите стойности, това е индикатор, че е време да предприемете по-сериозни действия, за да подобрите здравословното си състояние, с цел да избегнете превръщането на пред диабета в диабет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар