НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 яйца
4 лъжици топла вода
100 гр. захар
1 пакетче ванилия
200 гр. бадеми
50 гр. брашно
1 бакпулвер, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. смляно кафе, шоколад на прах
НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Жълтъците, захарта, водата и ванилията се разбиват. Прибавят се разбитите на сняг белтъци, смлените бадеми, брашното, бакпулверът, канелата и кафето и внимателно се разбърква. Пече се в намазана с маргарин форма. След като изстине, се намазва с шоколадова глазура от един разтопен шоколад и се гарнира с обелени бадеми. Вместо шоколад може да се направи глазура от 3 лъжици какао, 4 лъжици захар и 2 лъжици вода. Сместа ври , докато се разтопи захарта. Накрая се прибавя масло колкото орех.
Няма коментари:
Публикуване на коментар