петък, 16 октомври 2009 г.

НОВОГОДИШНА ТОРТА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

4 яйца

4 лъжици топла вода

100 гр. захар

1 пакетче ванилия

200 гр. бадеми

50 гр. брашно

1 бакпулвер, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. смляно кафе, шоколад на прах

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Жълтъците, захарта, водата и ванилията се разбиват. Прибавят се разбитите на сняг белтъци, смлените бадеми, брашното, бакпулверът, канелата и кафето и внимателно се разбърква. Пече се в намазана с маргарин форма. След като изстине, се намазва с шоколадова глазура от един разтопен шоколад и се гарнира с обелени бадеми. Вместо шоколад може да се направи глазура от 3 лъжици какао, 4 лъжици захар и 2 лъжици вода. Сместа ври , докато се разтопи захарта. Накрая се прибавя масло колкото орех.

Няма коментари:

Публикуване на коментар