петък, 16 октомври 2009 г.

ПЕЧЕНА ПУЙКА


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


1 пуйка


1 глава лук


9-10 лъжици масло или маргарин


дреболиите на пуйката


3/4 чаша ориз


50 гр. стафиди


магданоз, сол, черен пипер


НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ:


Пуйката се поръсва отвътре и отвън със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в 4 лъжици масло. Прибавят се нарязаните на дребно дреболии и се задушават. Най накрая към сместа се прибавя оризът. Налива се вода и ври, но не до пълно омекване на ориза. Добавя се сол, черен пипер, стафидите и ситно нарязания магданоз. Пуйката се пълни с добре разбърканата смес и се зашива. Полива се с 5-6 лъжици масло и се пече. Поднася се с пържени картофи, задушено кисело зеле, грах с масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар