НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 пуйка
1 глава лук
9-10 лъжици масло или маргарин
дреболиите на пуйката
3/4 чаша ориз
50 гр. стафиди
магданоз, сол, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Пуйката се поръсва отвътре и отвън със сол и черен пипер. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в 4 лъжици масло. Прибавят се нарязаните на дребно дреболии и се задушават. Най накрая към сместа се прибавя оризът. Налива се вода и ври, но не до пълно омекване на ориза. Добавя се сол, черен пипер, стафидите и ситно нарязания магданоз. Пуйката се пълни с добре разбърканата смес и се зашива. Полива се с 5-6 лъжици масло и се пече. Поднася се с пържени картофи, задушено кисело зеле, грах с масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар