петък, 16 октомври 2009 г.

ИЗГЛАДЕТЕ БРЪЧКИТЕ С ПРЪСТИ


Ако не можете да си позволите лифтинг или лазер терапия, заличете само бръчките. Ще ви помогнат няколко упражнения, които са леки за изпълнение и доставят удоволствие. Главната им цел е да ви отърват от стреса, който е враг номер 1 на красотата. Но преди това трябва да подготвите лицето си.


Видът повяхва с тъмни кръгове около очите. Там кожата е нежна и тънка и почти не съдържа мазнина. Затова освен да нанасяте сутрин и вечер специални кремове, правете и подхранващи маски. През лятото често се появяват тъмни петна. Ще се избавите от тях с процедури с хидро хинин, но задължително е да ползвате кремове с UV защита. Множество жени страдат от купероза - повърхностни червени капиляри. Сега има разнообразни продукти, които спомагат за спиране или поне за намаляване на процеса. Те се нанасят под основния крем. При гримиране е добре да ползвате крем пудра, защото тя по-плътно прикрива зачервяванията.


След като сте взели всички козметични мерки, пристъпете към упражнения, които не отнемат повече от 15 минути. Те се изпълняват по 10 пъти с пръсти с леко притискане, масажиране и поглаждане и освен, че помагат при бръчки, действат релаксиращо на цялото тяло. Помнете, че ръцете трябва да са топли. Студените ще загреете, като търкате дланите една в друга.. Това пък ще достави на организма допълнителна енергия.


1. С цяла длан натиснете слепоочията и ушите, като дълбоко вдишате и издишате.


2. Като редувате дланите, масажирайте челото в посока от основата на носа към върха на главата.


3. Показалците притискат слепоочията, а средните и безименните пръсти - носа и отстрани.Започнете с дълбоко вдишване, натиснете с задържането на въздуха и отпуснете с бавно издишане.


4. Преместете дланите напред така, че да покрият очите и бузите. Дишайте равномерно.


5. Свийте ръцете в юмрук с опънат палец. Той докосва областта под ухото, а пръстите - брадичката и отстрани. Упражнението се прави с поглаждане.


6. Масажирайте темето с разтворени пръсти по посока към върха на главата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар