петък, 16 октомври 2009 г.

ТЕЛЕШКО СЪС СУСАМ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 кг.крехко телешко месо

черен пипер,сол, 2-3 лъжици олио, 2 глави лук

четвърт литър сухо бяло вино

4 лъжици мед

1 ч.л. канела, 5 лъжици соев сос

100 гр. сусам, 1 ч.л. препечено брашно

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Месото се измива и се подсушава. Поръсва се с черен пипер и сол и се изпържва от всички страни в сгорещено олио. Прибавят се целите глави лук и виното. Пече се около час в предварително нагрята фурна до 180 градуса. Медат, канелата и соевият сос се разбъркват добре и с една трета от сместа се намазва месото отвсякъде. Продължава да се пече и 10 мин. преди преди края се добавя и останалата смес. Месото се изважда и се поръсва с изпържения без мазнина сусам и се оставя на топло. Сосът се прецежда от лука и в него се разтваря препеченото брашно. Вари се малко и се подправя със сол и черен пипер. Сервира се с гарнитура ориз и броколи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар