НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг.крехко телешко месо
черен пипер,сол, 2-3 лъжици олио, 2 глави лук
четвърт литър сухо бяло вино
4 лъжици мед
1 ч.л. канела, 5 лъжици соев сос
100 гр. сусам, 1 ч.л. препечено брашно
НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Месото се измива и се подсушава. Поръсва се с черен пипер и сол и се изпържва от всички страни в сгорещено олио. Прибавят се целите глави лук и виното. Пече се около час в предварително нагрята фурна до 180 градуса. Медат, канелата и соевият сос се разбъркват добре и с една трета от сместа се намазва месото отвсякъде. Продължава да се пече и 10 мин. преди преди края се добавя и останалата смес. Месото се изважда и се поръсва с изпържения без мазнина сусам и се оставя на топло. Сосът се прецежда от лука и в него се разтваря препеченото брашно. Вари се малко и се подправя със сол и черен пипер. Сервира се с гарнитура ориз и броколи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар