200-300г варено месо
3-4 варени картофа
3 твърдо варени яйца
2-3 моркова
1 чаша натрошени орехи
100-150г кашкавал
1 нар
грах от консерва
1 майонеза
шунка
Приготвяне:
Подбираме не тлъсто месо и го сваряваме до пълна готовност.Пожелание вместо сварено може да използваме пушено месо.Нарязваме го на дребно.Салатата приготвяме като редим отделни слоеве и ги мажем с майонеза.Всеки следващ ред е по малък т предишния и накрая се получава форма на купол.На дъното в голяма чиния настъргваме първо картофите на едно ренде.Намазваме с майонеза.След това е ред на месото и отново тънък слой майонеза.Отгоре настъргваме яйцата и намазваме с майонеза.Оставяме салатата да се овкуси за час-два в хладилника и украсяваме с зърна от нар и грах,яйца и шунка,според фантазията си.
Няма коментари:
Публикуване на коментар