понеделник, 26 октомври 2009 г.

салата купол

Продукти:
200-300г варено месо

3-4 варени картофа

3 твърдо варени яйца

2-3 моркова

1 чаша натрошени орехи

100-150г кашкавал

1 нар

грах от консерва

1 майонеза

шунка

Приготвяне:

Подбираме не тлъсто месо и го сваряваме до пълна готовност.Пожелание вместо сварено може да използваме пушено месо.Нарязваме го на дребно.Салатата приготвяме като редим отделни слоеве и ги мажем с майонеза.Всеки следващ ред е по малък т предишния и накрая се получава форма на купол.На дъното в голяма чиния настъргваме първо картофите на едно ренде.Намазваме с майонеза.След това е ред на месото и отново тънък слой майонеза.Отгоре настъргваме яйцата и намазваме с майонеза.Оставяме салатата да се овкуси за час-два в хладилника и украсяваме с зърна от нар и грах,яйца и шунка,според фантазията си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар