понеделник, 26 октомври 2009 г.

Пълнена кокошка със зеленчуци


Продукти:
една кокошка
кромид лук
растително масло
150мл ориз
червен пипер
черен пипер
сол магданоз
джоджен
картофи
мазнина за пържене
Приготвяне:
Дреболиите на кокошката се нарязват и сваряват.В част от мазнината се задушават до омекване ситно нарязания лук,а след това се прибавя ориза и червеният пипер.
Оризът се залива с бульон и се държи на огъня,докато набъбне.След това се прибавят дреболиите,магданозът и джодженът,нарязани на ситно,черен пипер и сол на вкус.С тази смес се пълни кокошката,предварително осолена от вътре и отвън.Зашива се отворът и напълнената кокошка се поставя в тавичка.
Залива се с 1/2 чаени чаши топла вода и се пече,като от време на време се поива с отделения в тавичката сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар