понеделник, 26 октомври 2009 г.

Торта с бишкоти и мармалад


Продукти:
2 пакетчета бишкоти
2 чаени чаши прясно мляко
250гр. пудра захар
3 яйца
150гр шоколад
100гр ягодов мармалад
200гр. сметана
Приготвяне:
Половината от млякото се разбива с пудра захар.Прибавят се жълтъците един по един.Сместа се разбива още 5 минути,след което към нея се прибавят разтопеният шоколад и белтъците,разбиват се на сняг.Бишкотите се намазват с мармалад и с едната част от тях се покрива дъното на формата за тортата.Отстрани се нареждат изправени по ръба на формата.В средата се изсипва кремът.Тортата се поставя в хладилник.След 5-6 часа се обръща в поднос и се покрива с разбита подсладена сметана.И върху сметаната слагаме мармалад от ягоди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар