вторник, 27 октомври 2009 г.

КАКВО ЯДЕМ И КАКВО ТРЯБВА ДА ЯДЕМ


Никой от нас, освен лекарите, не знае как изглежда дебелото черво. При повечето хора то е прекомерно замърсено от различни ненужни вещества. Най-вече ние сами сме виновни за това. Защото три пъти дневно натоварваме храносмилателната система с продукти, за които нито стомаха нито червата са подготвени. Честия с голямо съдържание на нишесте, различни тестени изделия / особено сладкишите/, пържени картофи, месо покриват с дебел слой лигавицата на червата, започват да гният, да образуват микроби. Ако човек има землист цвят на лицето, неприятна миризма в устата, гадене, болки в стомаха и червата, запек, можете да бъдете сигурни, че той сигурно има страхотно замърсяване на дебелото черво и е зле с черния дроб.


Можем ли да се избавим от това? Разбира се. Научете се да консумирате голямо количество зеленчуци, плодове - най-вече в суров вид. Моркови, лук, прясно и кисело зеле, ряпа и ябълки. От тях приготвяйте салати, като комбинирате зеленчуците по свой вкус. Вариантите са безброи. Суровите плодове и зеленчуци играят ролята на своеобразна метла, която прочиства червата, измита ненужните вещества и подобрява процеса на храносмилането. Промяната на системата на хранене веднага ще се отрази на вашия облик. Ще се освежи и ще стане по-еластична кожата, ще изчезнат белите налепи по езика, металния вкус в устата, гаденето.


Има хора , за които е много трудно да променят хранително-вкусовите си навици. Е, какво пък , ако искате да бъдете млади и здрави, принуждавайте се по друг начин да приготвяте закуските, обедите, вечерите. За да облекчите този процес, пийте повече сокове, вода с мед, билкови отвари от жълт кантарион, лайка, мента, пача трева.


Когато плодовете и зеленчуците се превърнат във ваша ежедневна необходимост, ще я почувствате сами. Но ако организмът ви започне ''да крещи'' за по-вече растителна храна, тогава включете в менюто си и малко брашнени и нишестени компоненти. Но внимателно. Защото новото привикване ще стане по бързо, отколкото отвикването.


И още един съвет. Ако сте прехвърлили 40-те, забравете всичко мазно и пържено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар