сряда, 28 октомври 2009 г.

ЗА СТОМАШНИТЕ БОЛЕСТИ - РЕЖИМ


Ако често ви боли стомах, ако имате киселини и други стомашни смущения, опитайте се да се придържате към следния начин на живот и режим в продължение на 1-3 месеца. Преди всичко - не бива да се пие алкохол и да се пуши. Да не се яде нищо пикантно и кисело, да не се употребява горчица, пипер, тлъсто свинско месо, пържена или дълго варена храна. Можете да ядете хляб, но в ограничени количества и най-добре препечен. Чай и кафе - също в ограничени количества.


И още едно условие - необходимо е старателно да предъвквате храната, за да се смеси със слюнката. В никакъв случай да не ядете, когато сте уморени. Първо си починете. После уточнете дали наистина сте толкова гладни, колкото ви се е сторило. Нали умората се усеща като глад.


Според древните знахари много стомашни болести се лекуват с правилно рационално хранене и билки. Ето един от начините за лекуване на колит.


В една чаша вряла вода се запарват по една чаена лъжичка червен кантарион, конски босилек и лайка. Пие се по една супена лъжица на всеки два часа, около 7-8 пъти дневно в продължение на 1-3 месеца. След това можете да пиете 2-3 пити дневно, докато оздравеете напълно. Строга диета и тази отвара от билки се препоръчва от много лекари не само при колит, но и при други стомашно-чревни заболявания.


Народен лек за повишена киселинност в стомаха е сокът от моркови. Колкото по-висока е киселинноста, толкова повече сок трябва да пиете. Това е старинно средство , известно от векове в Русия, в Сибир.

Няма коментари:

Публикуване на коментар