неделя, 27 септември 2009 г.

КАК ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ МЛАДИ


Често приемаме остаряването като наказание, от което не можем да избягаме. Съществуват обаче редица хранителни съставки, с помощта на които не само можем да преодолеем този деликатен период, но и да се почувстваме жизнени и млади. Грижата за тялото, ума и душата изисква всекидневни усилия, но научим ли се правилно да подхождаме към тях, резултатите няма да закъснеят. Консумирането на ГОРЕЩ ШОКОЛАД ще ви помогне да постигнете това. Той е изключително полезен за кожата, а както всички знаем е прекрасно средство за подобряване на настроението.

КАНЕЛАТА също е изключително ценна съставка полезна за организма и кожата. Затова когато избирате крем , няма да сгрешите, ако предпочитете този, който съдържа канела. Ако сте от хората, които не могат да започнат деня си без ароматното кафе, добавяйте и малко канела. Ефектът няма да закъснее.

СОЕВИТЕ ПРОДУКТИ са изключително полезни, въпреки че мнозина имат непоносимост към тях. Опитайте ги и може да ви харесат. Интересен факт е, че консумацията на соеви храни увеличава производството на калоген в кожата, а именно той е този който възпрепятства появата на бръчките.

Да не забравяме благодатните свойства на ВОДАТА . Консумирайте вода колкото се може повече. Тя спомага за изглаждането и еластичността на кожата, които са особено необходими, за да изглеждаме млади и жизнени.

За организма е полезен и ВИТАМИН С . Погрижете се да намери постоянно присъствие в менюто ви . Той е не само идеален антиоксидант, но и безценен възстановител на увредените клетки. Можете да си го добавяте чрез медикаменти или с консумацията на храни, съдържащи големи количества от него - цитрусови плодове, киви, броколи, зеле, домати и ягоди.

ЯДКИТЕ са другите основни източници на здраве. Семките и бадемите са наситени с витамин Е, който помага за обмяната на веществата в нашия организъм.

Полезно е да знаете, че ПОЗИЦИЯТА НА СПАНЕ ОКАЗВА ОГРОМНО ВЛИЯНИЕ НА КОЖАТА И ВИДА. Затова спете винаги по гръб. Ако предпочитате да спите по корем, наляво или надясно, трябва да знаете, че по този начин сте сравнително по-пред разположени към образуване на бръчки.

И още един съвет - НЕ ГУБЕТЕ ЧУВСТВОТО СИ ЗА МЛАДОСТ. Не забравяйте, че личното ви себе усещане неизбежно дава своето на външния вид. Поддържайте духа си млад колкото възможно по-вече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар