неделя, 27 септември 2009 г.

Лазаня


Продукти:
-4 глави лук
-4 консерви доматен сос
-1 кутийка доматено пюре
-1кг кайма
-1л прясно мляко
-бутер
-брашно
-моцарела
-кашкавал
-сол
-черен пипер
-деви сил
-листи за лазаня
Начин на приготвяне на червения сос:
С малко олио запържваме лука и добавяме малко вода за да се задуши лука.След,което прибавяме и
каймата.Запържваме ги заедно за около 10мин,прибавяме домати то от консерви и доматеното пюре.Разбъркваме всичко добре и овкусяваме,добавяме:сол,черен пипер,деви сил.
Оставяме да какри на бавен огън за около 2 часа.
Начин на приготвяне на белия сос:
Около 200гр бутер разтапяме на бавен огън,след което прибавяме към разтопеното масло прибавяме 9-10 лъжици брашно и разбъркваме динамично,наливам 1л прясно мляко(предварително затоплено) и бъркаме до получаване на гаста(много гаста)хомогенна смес.
Начин на приготвяне на лазанята:
След като двата соса вече са готови,в подходяща тавичка подреждаме листите за лазаня по следния начин:намазваме даното на тавичката с червения сос,след това подреждаме един ред листи,и върху него слагаме от червеният сос,нареждаме втори ред и отново заливаме с червения сос и отново трети ред листи.Върху третя ред подреждаме моцарелата( която предварително сме нарязали на парченца),този път слагаме от белия сос.След белия сос нареждаме още един ред листи,и върху него отново слагаме от червения сос.Последния ред заливаме с белия сос и настъргваме кашкавал отгоре.След,което в предварително загряна фурна,слагаме тавата с лазанята и печем за 20мин на температура 200 градуса по Целзий

1 коментар:

  1. Анонимен25 май 2011 г., 7:05

    АХАХАХАХАХХХ!!!! "...деви сил...листи...доматито...гаста...даното...загряна...." и още мнооого бисери...ХАХААХХ

    Урок 1.
    Употреба на запетая.

    ОтговорИзтриване