четвъртък, 24 септември 2009 г.

Палачинкова торта с малини

Продукти за две порции:
-за палачинките-2 яйца
-200гр захар
-100гр брашно
-30гр краве масло
-150мл сметана
-за сладкото-100гр маслини
-50гр захар
-за портокаловия чипс-1/4 портокал
-пудра захар за порастване
-1 лимон за украса
Начин на приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг,а жълтъците се разбиват с захарта,постепенно се прибавя белтъчната маса.Добавят се брашното,разтопеното масло и сметаната,разбърква се до хомогенизиране на сместа.Правят се 8-10 палачинки,които се изрязват до желаната големина с помощта на форма,за да са еднакви.Малините,захарта и 50мл вода се сипват в подходящ съд и се варят до сгъстяване.Палачинките се намазват с сладкото,като се редят една върху друга.Портокалът за чипса се реже на танки шайби и се поръсва с пудра захар,поставя се върху хартия за печене,изсушава се за 2-3 часа в фурна,загряна на 80градуса.Тортата се поставя в подходяща чиния,пораства се с пудра захар,с върха на ножа се оформят ромбчете,отгоре поставяме от чипса.Може да се до украси с сметана и с лимона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар