вторник, 29 септември 2009 г.

БИЛКИТЕ ИМАТ МЕК ЛЕЧЕБЕН ЕФЕКТ


Действието на билките се дължи на уникалното им взаимодействие с човешкия организъм. Предимството на лечението с билки е , че то има постоянен и по-мек лечебен ефект, възстановяването и ревитализирането се извършва хармонично и с инстинктивна за човешкото тяло и дух бързина. Докато силата на класическите лекарства е в активните химични вещества, от които са съставени, лечебната сила на билките се дължи на уникалното взаимодействие между тях и човешкия организъм.

Основна постановка на природната медицина е, че билката се прилага сама или в комбинация с други билки. Всяка билка предизвиква в тялото усещания и емоции, които са строго специфични за отделната личност. Една и съща билка може да оказва различно влияние върху организма. Например женшенът ускорява коагулацията на кръвта, но в комбинация с други билки действа точно по обратен начин.
Някои билки съдържат корциногени/предизвикващи рак/ вещества, но същевременно и антиоксиданти/противодействащи на рака/. След 1980 г. е установено, че тези вещества могат да се срещат в почти всички растения от гъби до банани.

Разбира се, балансираната човешка диета обикновено съдържа достатъчно количество от двата вида, така че растенията не предизвикват рак.

Билките могат да се прилагат от вас самите, но още по голяма полза, ще имате, ако потърсите консултация от профисионален фитотерапевт. Той може да предложи най-подходящата комбинация за вашитеспецифични оплаквания.

ВНИМАНИЕ - Ако решите да се лекувате сами, трябва да експериминтирате. Някои билки ще ''работят''за вас по-успешно от други. Трябва да се научите да ги разпознавате. Много често се получават грешки в лечението именно поради объркване на съответната билка.

Никога не вземайте билки по-дълго или в по-големи количества, отколкото е предписано.

Лечението с билки може да се комбинира с повечето природни терапии с изключение на хомеопатията и на ароматерапията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар