петък, 24 юни 2011 г.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ОБЛЕКЛАДРЕХИТЕ ВИ ЩЕ ИМАТ ПО -ДЪЛЪГ ЖИВОТ, АКО СПАЗВАТЕ НЯКОЛКО ПРАВИЛА ПРИ ПРАНЕТО, ПРОСТИРАНЕТО И ГЛАДЕНЕТО:


За да запазите за дълго време свежарските си тоалети, трябва правилно да ги подържате.Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви бъдат от полза:


ПРИ ПРАНЕ- преди да сложите дрехите в пералнята, внимателно прочетете етикетите им.Най-добре е да слагате чисто новите дрехи отделно, поне парвия път. За да разберете дали дадено облекло пуска боя, може да направите следния тест: сложете малко перилен препарат върху скрито място, пъхнете плата между две бели салфетки, изгладете и проверете дали остава петно.Не бива да смесвате дрехите тъмни и светли цветове. Обръщайте на опъки ярките облекла, дънки, пуловери и тениски с щампи. В случай че платът е силно замърсен, няма нужда да увеличавате температурата, по-добре нанесете специален препарат върху петната. Ще предпазите чорапите и чорапогащниците си от скъсване, ако ги сложите в мрежеста торбичка.


ПРИ ИЗТИСКВАНЕ- 800 оборота са достатъчни. Ако изстисквате на ръка предварително сложете дрехата в хавлия.


ПРИ СУШЕНЕ- желателно е да простирате веднага след като цикълът на пералнята свърши. В противен случай дрехите се намачкват. Памучните и вълнените изделия се сушът върху равна повърхност. Ако простирате на балкона не излагайте облеклата на директна слънчева светлина, иначе може да избледнеят.


ПРИ ГЛАДЕНЕ- блчскави тъкани, както и дрехи с щампи се гладят на обратно.


ПРИ СГЪВАНЕ-дънките се сгъват по шевовете, фициалните пантални по ръбовете. Винаги окачайте на закачалка саката и полите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар