неделя, 19 юни 2011 г.

СВИНСКО ПО ЯПОНСКИ С ДЖИНДЖИФИЛОВ СОС



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1кг. крехко свинско

1 пакетче натурално царевично нишисте


ЗА МАРИНАТАТА:

1 с.л. прясно настърган джинджифил

1 с.л. оризов оцет

1 с.л. сладко вино за готвене


2. с.л. соев сос


ЗА СОСЪТ:

1с.л. сладко вино за готвене,

2 с.л. пюриран джинджифил

1/2 портокалова кора

1 с.л. тъмен соев сос


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото измиваме, почистваме и нарязваме на тънки порции.

Смесваме продуктите за маринатата и добре втриваме в месото.

Оставяме на хладно за 1ч. В сгорещена мазнина запържваме предварително

панираните в брашно свински пържоли. Пържим до порозовяване от двете страни.

Преди да извадим заливаме със смесените съставки за сосът. Обръщаме пържолите няколко пъти за кратко да се овкусят и снемаме от огъня. Сервираме с ароматен ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар