неделя, 1 ноември 2009 г.

ГЛАДУВАНЕ


Младият и здравият, а още повече старият и болният човек е длъжен да се грижи за чистотата на организма си. Ако всеки ден тъпче стомаха си с най-различни продукти и ястия, в повечето случаи такива, които са над възможностите и потребностите на организма, тогава за каква чистота и здраве можем да говорим? От време на време предоставяйте почивка на всички органи. Става дума за пълно гладуване веднъж в седмицата, за пълно прочистване на стомаха. За тази цел използвайте клизми и очистителни.Някои се страхуват от чувството за глад, от гаденето, виенето на свят. Това са дреболии. Най-важното е да се настроим психологически. А гладът, гладния спазъм на стомаха, отделянето на стомашни сокове се предотвратява с помощта на течности. За тази цел направете отвара от мента и малко шипка. Може да добавите в отварата лъжичка мед. И да пиете от нея по няколко глътки. когато усетите, че без храна не можете да издържите нито минута. Най-добре е да пиете чиста вода, ако е изворна - още повече.


На следващия ден започнете да се храните, желателно на малки порции и с нещо диетично. Щe мине малко време и нуждата от гладуване веднъж седмично ще стане за вас истинска необходимост Ще се чувствате доста по добре, ще отслабнете, ще се избавите с лекота от някои болести, ще се подмладите, кожата ви ще стане по свежа и еластична, косите и очите ви ще придобият блясък.


Ако става дума за по-продължително гладуване, в този случай последната дума трябва да бъде казана от лекаря, който може обективно да прецени потребностите и възможностите на вашия организъм. А еднодневния глад е полезен за всички. Това е един вид поход за здраве и бодрост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар