неделя, 29 ноември 2009 г.

Малки хитринки


1.Пърженото месо е най добре да се сервира със зелена салата,домати,варен ориз,задушени моркови.
2.Месото от гъска или патица се комбинира най-добре със задушено зеле и печени ябълки.
3.С агнешкото се съчетава чудесно зеленият фасул в домашен сос с чесън.
4.Телешкото и заешкото месо се комбинират с макарони,а говеждото и вареният език-с картофено пюре или пюре от други зеленчуци.
5.Пържената риба може да стане по-вкусна,ако преди поднасяне се полее с разтопено месо и се напръска с лимонов сок и се поръси със счукан чесън.Гарнира се с варени или пържени картофи.
6.Пържена кокошка и котлетите на тиган се поднасят с варени или задушени моркови с бял сос.
7.Варена кокошка и варено агнешко месо добре си отиват с варен ориз или картофено пюре.
8.С тлъстото свинско месо,колбасите,кренвершите,наденизата,може да се поднасят с картофено пюре или задушено зеле.
9.Ако ястието е мазно,най-добре е към него да се приготви кисела гарнитура.Ако е постно,тогава гарнитурата трябва да бъде по-калорична.

Няма коментари:

Публикуване на коментар