неделя, 8 ноември 2009 г.

Целувки



Кокосови целувки:


Необходими продукти:


250гр. кокосови стърготини


300гр.пресяна пудра захар



5 белтъка.


Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците и захарта на твърд сняг,към който прибавяме кокосовите стърготини.От сместа с чаена лъжичка оформяме целувки,които нареждаме в намазнена тавичка,поръсена с брашно.Печем ги в слаба фурна до бледорозово.
Плодови целувки:
Необходими продукти:
4 белтъка
200гр пудра захар
1ч.ч ситно нарязани смокини
фурми
или плодове от захаросано сладко
Начин на приготвяне:
На топло разбиваме белтъците и захарта,доката се получи гъст сняг с лъскавина.
Прибавяме плодовете и объркваме хубаво.С чаена лъжичка капваме по малко върху
тавичка,постлана с хартия и печем целувките в слаба фурна.
Френски целувки:
Необходими продукти:
2 белтъка
щипка сол
1ч.ч. захар
1ч.ч. начупени
леко бланширани бадеми
няколко капки бадемова есенция
Начин а приготвяне:
Разбиваме белтъците със солта на пяна с помощта на миксер.Постепенно прибавяме захарта,докато получим стегната гъста смес.Слагаме бадемите и есенцията и разбъркваме внимателно с лъжица.Оставяме сместа да почине за 2 часа.Оформяме целувките с лъжица или шприц и печем на 190 градуса върху намазнена и набрашнена хартия,докато целувките леко покафенеят.
Целувки с лешници:
Необходими продукти:
170гр.лешникови ядки
4 белтъка
225гр.пудра захар
настъргана кора от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Препичаме лешниковите ядки 20мин. в слаба фурна и ги счукваме.
Размиваме белтъците със захарта,след което прибавяме ядките и лимоновата кора.
Разбъркваме добре и с чаена лъжичка изсипваме сместа на малки разстояния в тавичка,
застлана с хартия за печене.Печем целувките в слаба фурна.Изваждаме ги и оставяме да изстинат,едва тогава ги отделяме от хартията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар