петък, 30 октомври 2009 г.

Какви витамини е необходимо да приемаме за здрави нокти


За да имаме красиви,здрави нокти е много важно да се храним здравословно.Трябва да ядем пресни продукти с много витамини и минерали.Трябва да увеличим приемането на плодове,ако може до 7 пати на ден,че и повече.Ноктите растат много бавно,затова може да не забележим промяната веднага.Какво трябва да приемаме за да имаме здрави и красиви нокти?
Трябва да консумираме риба,черен дроб,мляко,спанак,кашкавал,ядки,понеже тези продукти са богати на витамин А,който е необходим за укрепване на нокти.
В бирената мая,картофи,зърнени храни,те са богати на витамин В7 и витамин H,те правят ноктите по силни.
Витамин В2 се сдържа в морковите,спанака,ябълки,чесън.Този витамин е необходим за здрава кожа,коса и нокти.
В сиренето,яйцата се съдържа витамин В12,който спомага за обазуването на нокътни клетки.
Витамин C предпазва от поява на кожичка под нокътя.Витамин C има в доматите,червен пипер,броколи,тиква.
За да преодотвратим появата на жълтото по ноктите трябва да се храним със зелени зеленчуци,сметана,млечни продукти тъй като те са богати на витамин Е.
Калции допринася за здравотата на ноктите.Храните богати на този минерал са:тофуто,ядки,млечни продукти.
Мастни киселини като например:масло от свещица или лилия имат голямо съдържание на тази киселина.Тази киселина води до необходимото образуване на клетъчна мембрана.
Желязото е необходим за нашия организъм,но освен за организма е полезен и за ноктите.Прави ги по живи и по здрави.Трябва да увеличим приемането му.Желязо има в червеното месо,тъмнозелените зеленчуци,сушени плодове.
Магнезият е много важен за ноктите.Магнезий има в пълнозърнестия хляб,варива.
При намалено поемане на белтъчини ноктите отслабват.необходимо е по два,три пъти на ден да приемаме белтъчини.Белтъчини има в всички храни,риба,яйца,млечни продукти.
Цинка допринася за растежа на ноктите.Този минерал се намира в яйчния жълтък,бирена мая,варива,тиква.
Добре е всекидневно да включим в менюто си плодове и зеленчуци.По този начин ще осигурим на ноктите необходимите витамини минерали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар