понеделник, 19 октомври 2009 г.

ИЗГЛАДЕТЕ КОЖАТА С ЯЙЦА И МОРКОВИ


Жените във всички времена са се стремили да изглеждат добре. За да изпълнят желанието си, те са използвали всички достъпни средства. Съществуват много традиционни методи, ефиктивността на които е проверена от векове.


ЯЙЧНА МАСКА: тя се прави от цяло яйце. Белтъкът и жълтъкът се разбиват заедно, нанасят се на лицето и шията с памучен тампон на три слоя. Тя добре заглажда бръчките и е подходяща за суха и нормална кожа. Ако имате мазна кожа, ползвайте само жълтъка. След като маската постои 15-20 минути върху лицето, измийте я с хладка вода.


ЖЪЛТЪЧНО-МЕДЕНО-МАСЛЕНА МАСКА: - жълтъкът на яйцето се разбива с една чаена лъжичка мед и растителна мазнина. Нанася се върху лицето и шията с памучен тампон. След 20 мин. се измива с хладка вода. Идеална е за смесена и мазна кожа и заглаждане на разширени пори.


МАСКА ОТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ: - една супена лъжица ядки се заливат с 3 супени лъжици топло мляко. Когато ядките бухнат, кашицата се поставя по лицето и шията. След 20 се измива с топла вода. Действа добре на чувствителна и раздразнена кожа.


МОРКОВИТЕ ПОДХРАНВАТ КОЖАТА - след нанасянето на тази универсална маска ще се удивите от подмладяването на кожата си. На ситно ренде настържете няколко моркова, добавете в нея растително масло и мляко в равни пропорции, разбийте до еднородна маса и за 20 минути нанесете на лицето. Най-добре е да се измие маската с памучен тампон, намокрен в топла вода, а след това наплискайте лицето си с хладка вода. След като изберете най-подходящата маска за своя тип кожа, важно е да не забравяте да поставите и подходящия крем за лице. Особено, ако трябва да излизате навън. Студеното време се отразява най-силно на кожата. Затова винаги когато излизате навън, поставяйте мазило с подходящи защитни свойства срещу вятъра и студа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар