неделя, 18 октомври 2009 г.

КОЗМЕТИКА ОТ БИРЕНАТА БУТИЛКА


Пенливата течност не е приоритет на купоните ''само за мъже''. От векове хмеловата напитка се използва като средство за разкрасяване. Пиенето на бира по време на хранене, съчетано с продължителен масаж с бирена пяна три пъти на ден бил използван като средство за уголемяване и разхубавяване на бюста още през 18-ти век от пруската кралица Луиза. Според съвременната медицина златистата течност наистина действа отлично на кожата и я прави по-мека.


БИРЕНА ВАНА СРЕЩУ ПОТЕНЕТО - препоръчват почитателите на домашни рецепти. Съставките й регулират потоотделянето. Така че ако страдате от обилно потене, сипете бутилка бира в топлата вана и полежете в нея.


Много полезно за кожата и за целия организъм е да изсипете бутилка пиво на горещите камъни в сауната. Бирената пара прави кожата мека и гладка.


БИРЕНИ МАСКИ ЗА МАЗНА КОЖА - разбит жълтък с бира е най-простата домашна маска за жени с мазна кожа. Тя прави кожата по-еластична, подобрява кръвообръщението и има почистващ ефект, който намалява значително запушването на порите . Дори редовното измиване на лицето с бирена пяна е достатъчно в случай, че нямате време за специални маски.


БИРАТА КАТО ЛОСИОН ЗА КОСАТА - е най-популярното приложение на пенливата напитка за разкрасяване. Косата става по-бляскава и жизнена. Много фризьори съветват за подхранване косата да се изплакне с бира, след като е измита и леко подсушена. Миризмата бързо се изпарява и остава само положителния ефект.


Няма коментари:

Публикуване на коментар