понеделник, 12 октомври 2009 г.

НОКАУТИРАЙ ГРИПА, ПРЕДИ ДА ТЕ ПОВАЛИ


Човек винаги може да реагира навреме и адекватно, за да не позволи на грипа да го прикове на легло . Както се казва, нокаутирайте го, преди той да е направил това с вас. За това винаги можете да намерите време и средства.


Ако сте на работа и усещате, че се разболявате, може да приложите процедурата със сгряващата вана. Тъй като не е удобно да направите топла вана на краката си, направете на ръцете си. Не ви е необходимо нищо друго, освен топла вода от крана на офиса.


Пуснете крана и запретнете ръкави над лактите. Поставете ръцете си под топлата струя вода. Обливайте ги последователно от лактите към китките и в обратна посока. Отначало температурата на водата трябва да е по-ниска - 38-39 градуса. докато привикнете с нея. Бавно и постепенно увеличавайте температурата, докато стигне 42-43 градуса. Задръжте ръцете си в търпимо гореща вода 5-7 минути. Накрая ги подсушете добре. Облечете вълнен пуловер или друга топла горна дреха. За да нямате проблеми с гърлото, нарежете половин лимон и от време на време изсмуквайте по парченце. Ако нямате лимон под ръка, но имате саксия с алое, дъвчете парченце лист от алое.


Щом почувствате студени тръпки по тялото си, а краката си студени, събуйте обувките и както сте с чорапи разтриите ходилата си. По стъпалата има акупунктурни точки за всеки от вътрешните ви органи. Разтривайки стъпалата и масажирайки тези точки, вие стимулирате работата на вътрешните органи.


Ако сутринта сте се събудили с болки в гърлото и със запушен нос, най-доброто противодействие на атакуващия ви грип е настройката от ехинация. Разтворете в една супена лъжица хладка вода 40-50 капки от тази настройка и ги изпийте. През целия ден вземайте по 20 капки от настройката през 1-2 часа.


Ехинацията е мощен имуностимулатор, който моментално активизира защитните сили.


В началото на грипната атака ще сгрешите, ако се храните обилно. По добре е да минете на чайове и на прясно изцедени плодови сокове.


ВНИМАНИЕ - ПРОТИВОВИРУСЕН КОКТЕЙЛ :


1. 1,5 л. вода завира. Изчаква се да се охлади малко и в нея се разтваря 0,5 г. витамин С, супена лъжица морска сол и сокът на един лимон. Коктейлът се пие по малко в продължение на 1,5 часа.


2. Преди лягане вземете топла вана или горещ душ, обуйте вълнени чорапи, облечете топла пижама и на сутринта ще се чувствате добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар