сряда, 7 октомври 2009 г.

Шестте най-често допускани от жените грешки


Запазването на красотата за по дълго времe изобщо не е лесно и изисква доста време и усилия.Разбира се не може да се мине без грешки.Ето и най-допусканите грешки при старанието ни да бъдем перфектни.
1.Пренебрегването на фон дьо тен.Никой не харесва усещането за неестественост,което често възниква при нанасянето му.Равният слой фон дьо тен е чудесна основа за нанасянето на останалия грим.
2.Използването на прекалено светло средство за околоочен контур.Ако имате тъмни кръгове около очите,една от най-грубите грешки.които може да да допуснете,е да изберете крем с неподходящ цвят.Правилата на грима изискват нюансът на грима да е близък до тена на кожата.
3.Неправилно избрания цвят на фон дьо тена.Когато избираме основата за грима,често се спираме на по -тъмен нюанс от този на лицето.А това води до ефекта на маската.Лицето ни се оказва с различен нюанс от тялото ни.
4.Недооценка на грижата за кожата.На много от нас често им липсва не само средства,но и сили,и време,за да осигурят необходимото на лицето и тялото си.Това обаче рано или късно се връща като бумеранг.Създаването на определен режим на грижа за кожата позволява да се поддържа здравето и красотата и да е предотврати преждевременната поява на признаците за стареене.
5.Изстискване на пъпките.Дори най-малката червена точица върху лицето създава доста неприятности,но и в никакъв случай не бива да я изстисквате.Това не саомо може да доведе до грозни белези,но е възможно да доведе до понататъшно разпространение на бактериите и дори инфекции.
6.Прекалено изтъняване на веждите.Ако сте решили да ги оформите самостоятелно,не се опитвайте да промените формата им,а просто премахнете излишните косъмчета под и над веждите.Когато не сте сигорни в себе си,най-добре е да се доверите на професионалисти.Ако все пак сте се престарали,не забравяйте да използвате молив з вежди или маскирайте пропуските с пудра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар