неделя, 27 февруари 2011 г.

КАК ДА СИ ВЪРНЕМ ЗДРАВАТА КОЖА?


Според дерматолозите малко хора могат да се похвалят с абсолютно безпроблемна кожа. При някои тя е двърде суха, при други-твърде бледа, а при трети по-лесно се появяват бръчки.

Деликатното славосъчетание "проблемна кожа" най-често се използва за един много сериозен проблем, с който практически се е сблъсквал или всеки човек, или поне е чувал за него-акнето.
Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания. От него страдат 75 до 90 % от младите хора и 40 % от тези, който са над 25 години. Това е временно заболяване, преминаващо с възрастта, но като всяко друго заболяване то трябва да се лекува.
АКНЕТО Е ЗАБОЛЯВАНЕ НА МАСТНИТЕ ЖЛЕЗИ и затова пъпките се появяват на тези места, където има такива жлези-лицето,горната част на гърба и в слаба степен-горната част на гърдите.
Акнето се появява най-често в подрастваща възраст на фона на хормоналната пренастройка на организма, но понякога се среща и в зряла възраст. Причината за това са хормоните, под действието на които мастните жлезиса свръхпродуктивни.
Сресът, нарушенията в работата на вътрешните органи и дисбактериозата на червата не допринасят за здравето на кожата, а самостоятелната разправа с неприятните пъпки води до увеличаване на кожното възпаление и често дори до инфектиране на нейните по-дълбоки стлоеве.
СРЕД ХОРАТА БИТУВАТ РАЗЛИЧНИ ЗАБЛУДИ, коитовсъщност нямат нищо общо с появата на пъпките:честото използване на козметика, мръсотията, злоупотребата със сладките неща, твърде активният или недостатъчния полов живот.
Последните изследвания доказват, че акнето е генетично обусловено. Ако родителите са страдали от акне, има голяма вероятност и детето да страда от това заболяване.
КАК ДА СИ ВЪРНЕМ ЗДРАВАТА КОЖА
Някой дерматолози прилагат уникална методика за съвместяване на медикаментозно лечение с физиологични процедури, благодарение на което болестта бива победена много бързо.
Ако акнето е оставило свояоя отпечатък върху лицето, методът "скраб" или дълбокият биологически пилинг успешно позволява решаването на този проблем. Само с две процедури специалистите освобождават кожата от горния слой, :украсен" от следите от акнето и разширените пори, а след седмиза лицето възтановява своята свежест и чистота.Този метод няма противопоказания и е подходящ за всякаква възраст.

Няма коментари:

Публикуване на коментар