четвъртък, 8 октомври 2009 г.

КОКОШКА ПО РОДОПСКИ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


1 кокошка


500 гр. лук


2 глави чесън


3 домата


олио


сол


черен пипер


магданоз


НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ:


Нарязваме кокошката на парчета и ги слагаме в тенджера заедно с нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, нарязаните на едри парчета домати, зърната черен пипер, сол на вкус, олиото и нарязаният на ситно магданоз. Наливаме топла вода, колкото да се покрият продуктите, и на тих огън под похлупак задушаваме, докато месото омекне и ястието остане на мазнина. След като сложим всички продукти замазваме капака на тенджерата с меко тесто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар