понеделник, 26 октомври 2009 г.

Пиле фюжън



Продукти:

1 пиле около килограм и половина

чили

канела

сол

За соса:

1кг сини сливи

половин литър вода

2с.л.оцет

200гр.захар

3 малки червени люти чушки

щипка джинджифил

Приготвяне:

В дълбока тенджера сипете всички съставки за соса.

Кипнете и варете на силен огън да леко сгъстяване.

Прецедете през фино сито или цедка.

Смесете сол,чили и канела и оваляйте предварително

нарязаното на късове пиле.

Сварете на пара около 40 мин.Охладете и сложете в

хладилника за няколко минути.

После запържете пилешките мръвки в малко предварително

затоплен зехтин,докато хванат златиста коричка.

Сервирайте с гарнитура от печени и обелени зелени чушки

и част от сварените за соса сливи,като залеете всичко с

приготвения и охладен сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар