събота, 10 октомври 2009 г.

БЪРЗ ЩРУДЕЛ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


300 г. точени кори


2 ябълки /400 г./


1/2 ч.л. канела


2 с.л. мед


30 г. ядки


100 г. краве масло


/бадеми, лешници, орехи/


пудра захар за поръсване


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


1. Ябълките се настъргват на едро ренде и се слагат в тиган. Овкусяват се с канелата и се задушават на умерен огън около 5 мин.


2. Сипва се медът, ядките се начукват и се добавят към сместа. Всичко се задушава още 3-4 минути, дръпва се от огъня и се оставя да изстине.


3 Маслото се разтопява и дъното на съда за печене се намазва равномерно. Разстила се един ред кори, плънка, още един ред кори и така докато продуктите свършат, като се завършва с кори.


4. Залива се с останалото масло и се пече на 200 градуса 7-8 минути/до златисто/


5. Щруделът се сервира охладен, поръсен с пудра захар или с по 1 ч.л. заквасена сметана върху всяка порция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар