НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
300 г. точени кори
2 ябълки /400 г./
1/2 ч.л. канела
2 с.л. мед
30 г. ядки
100 г. краве масло
/бадеми, лешници, орехи/
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Ябълките се настъргват на едро ренде и се слагат в тиган. Овкусяват се с канелата и се задушават на умерен огън около 5 мин.
2. Сипва се медът, ядките се начукват и се добавят към сместа. Всичко се задушава още 3-4 минути, дръпва се от огъня и се оставя да изстине.
3 Маслото се разтопява и дъното на съда за печене се намазва равномерно. Разстила се един ред кори, плънка, още един ред кори и така докато продуктите свършат, като се завършва с кори.
4. Залива се с останалото масло и се пече на 200 градуса 7-8 минути/до златисто/
5. Щруделът се сервира охладен, поръсен с пудра захар или с по 1 ч.л. заквасена сметана върху всяка порция.
Няма коментари:
Публикуване на коментар