неделя, 27 февруари 2011 г.

КАК ДА СИ ВЪРНЕМ ЗДРАВАТА КОЖА?


Според дерматолозите малко хора могат да се похвалят с абсолютно безпроблемна кожа. При някои тя е двърде суха, при други-твърде бледа, а при трети по-лесно се появяват бръчки.

Деликатното славосъчетание "проблемна кожа" най-често се използва за един много сериозен проблем, с който практически се е сблъсквал или всеки човек, или поне е чувал за него-акнето.
Акнето е едно от най-разпространените кожни заболявания. От него страдат 75 до 90 % от младите хора и 40 % от тези, който са над 25 години. Това е временно заболяване, преминаващо с възрастта, но като всяко друго заболяване то трябва да се лекува.
АКНЕТО Е ЗАБОЛЯВАНЕ НА МАСТНИТЕ ЖЛЕЗИ и затова пъпките се появяват на тези места, където има такива жлези-лицето,горната част на гърба и в слаба степен-горната част на гърдите.
Акнето се появява най-често в подрастваща възраст на фона на хормоналната пренастройка на организма, но понякога се среща и в зряла възраст. Причината за това са хормоните, под действието на които мастните жлезиса свръхпродуктивни.
Сресът, нарушенията в работата на вътрешните органи и дисбактериозата на червата не допринасят за здравето на кожата, а самостоятелната разправа с неприятните пъпки води до увеличаване на кожното възпаление и често дори до инфектиране на нейните по-дълбоки стлоеве.
СРЕД ХОРАТА БИТУВАТ РАЗЛИЧНИ ЗАБЛУДИ, коитовсъщност нямат нищо общо с появата на пъпките:честото използване на козметика, мръсотията, злоупотребата със сладките неща, твърде активният или недостатъчния полов живот.
Последните изследвания доказват, че акнето е генетично обусловено. Ако родителите са страдали от акне, има голяма вероятност и детето да страда от това заболяване.
КАК ДА СИ ВЪРНЕМ ЗДРАВАТА КОЖА
Някой дерматолози прилагат уникална методика за съвместяване на медикаментозно лечение с физиологични процедури, благодарение на което болестта бива победена много бързо.
Ако акнето е оставило свояоя отпечатък върху лицето, методът "скраб" или дълбокият биологически пилинг успешно позволява решаването на този проблем. Само с две процедури специалистите освобождават кожата от горния слой, :украсен" от следите от акнето и разширените пори, а след седмиза лицето възтановява своята свежест и чистота.Този метод няма противопоказания и е подходящ за всякаква възраст.

АКО ВИ СТАНЕ ЛОШО В РЕЙСА

Най -бързото, което можете да направите, когато ви стане лошо, това е да стимулирате специфичните точки. Можете да масажирате във всяка последователност. Това не само ще предотврати припадъка, но яе се почувствате и много по-добре.
1. Първа точка се намира над горната устна, точно под основата на носовата преграда.
2.Втората е разположена в средата на ямката между брадичката и долната устна.
3.Третата и четвъртата точка лесно ще откриете от двете страни на нокътя на кутрето.
4.Петата е на съединението между първата и втората фаланга на кутрто от страната на дланта.
5.Шестата точка е разположена по средата на първата фаланга на средния пръст, на 3мм от страната към показалеца.
Енергично натискайте всяка точка не по-малко от 30 секунди. Такъв масаж може да си правите и с профилактична цел, без да чакате да ви стане лошо и да се стигне до припадък.

събота, 12 февруари 2011 г.

БЪРЗ И ПЕРФЕКТЕН ГРИМ


С малко грим и сръчност за нула време ще изглеждате
свежа и привлекателна. Предлагаме ви няколко съвета.
СВЕЖИ БУЗИ:
Скулите се подчертават с руж в перленорозово.
Нанесете го по скулите и го разнесете назад към ушите. Леко напудряне под веждите и по брадичката ще ви предаде по-свеж вид. Свежият руж предава свежест и чистота на цялото ви лице, но през зимата ви прави бледи. След като изсъхне гелът, върху него нанесете малко прозрачна пудра за трайност.
ВНИМАНИЕ: при слагане на руж важи правилото-колкото по малко, толкова по-добре.
БЛЕСТЯЩИ ОЧИ:
Оформете с молив долната част на окото. На тъмните очи отива кафяво,сиво,черно и синьо. Светлооките изглеждат най-добре в зелени и синкави тонове. Внимавайте с червеникавите нюанси- те правят очите да изглеждат възпалени.
Изберете спирала, която да се съчетава с молива за очи. С черното и кафявото не може да допуснете грешка. Винаги подчертавайте миглите от двете страни по два пъти- така те ще изглеждат по-гъсти.
КРАСИВИ УСТНИ:
Очертавайте контура на устните с молив. Един съвет- малко по светлият нюанс прави устните да изглеждат по- плътни. После нанесете червилото, притеснете устните към тампон и начервете още веднъж. Така цветът ще се запази по-дълго време. Червилото може да е в по наситени тонове. Устните се очертават с по-тъмен контурен молив и се нанася червилото, върху него нанесете тънък слой блясък за устни.

неделя, 6 февруари 2011 г.

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАБЛУДИ ЗА ПРОСТУДАТА


1.АКО СТЕ БОЛНИ, ТРЯБВА ДА ГЛАДУВАТЕ:
По време на простудата не трябва нищо да се яде, така по барзо ще оздравеете. Истината. Това не е съвсем вярно. Ако вашият организъм не желае да приеме никаква храна, не го насилвайте, но е още по вредно специално да се подложите на глад заради простудата. За да оздравеете,на организма са му необходими хранителни вещества и много течности. Освен това се препоръчва да се въздържате от нискокалорични диети когато започне периодът на простудните заболявания. Защото това ви прави още по предразположени към простудите и усложненията от тях.
2.ПРОСТУДЯВАМЕ СЕ, АКО СМЕ ЛЕКО ОБЛЕЧЕНИ:
Истната. Това не е основната причина за простудите, но преохлаждането може да отключи вируса, заселил се в организма ви. Истината е че простудата по лесно може да се пипне в помещение, а не на чист въздух. Той само ще ви помогне да се защитите от вирусите и да избегнете простудата.
3.ОТ МОКРАТА ГЛАВА СЕ НАСТИВА:
Не излизайте на улицата с мокра глава, за да не се простудите.
Истината. Излизането на улицата с мокри коси може да предизвика преохлаждане, но може и да не предизвика. Не може обаче да се твърди, че мократа глава е причина за простудата. Истинската причина за простудата са вирусите.
4.СКИЛИДКИТЕ ЧЕСЪН НА ШИЯТА ЩЕ ВИ ПРЕДПАЗИ ОТ ПРОСТУДА:
Истината: Миризмата на чесън може да изплаши вашите приятели и колеги, но не и вирусите. За да се окаже чесъна полезен за вашия организъм, трябва да го употребявате вътрешно. За повишаване на имунитета и предпазване от простуди изяждайте по 1-2 скилидки чесън на ден. Ако не искате да употребявате чесън заради миризмата, потърсете екстракт от чесън на капсули или друг препарат от това растение.