понеделник, 12 април 2010 г.

ТОЛУМБИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА ТЕСТОТО:

0,300л. вода
300 гр. брашно
4 бучки захар
4 яйца
1 с.л. краве масло
ЗА СИРОПА НА ТОЛУМБИ:
220гр. захар
0,300л. вода
2 праха ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
За тестото за толумби-водата се слага да заври.Прибавя се мазнината и захарта.След като заври,отново,отново се изсипва брашното се разбърква, докато започне да се отделя съда/да стане гъста смес/. Остава се да истине и се слагат едно по едно яйцата.В дълбок съд се сгорещява много олио.С голям шприц се шприцова направо във врящото масло толумбите.С изваждането се потапят в сироп и веднага се вадят с решетъчна лъжица.
НА СИРОПА ЗА ТОЛУМБИ–захарта и водата се варят 5 мин. Прибавя се ванилията.