сряда, 30 септември 2009 г.

БУХТИ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ


1 кг. брашно


10 гр.сода бикарбонат


4 яйца


10 гр. сол


10 гр. захар


500 грама кисело мляко


500 грама олио


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ


Приготвеното тесто от брашно, яйца, кисело мляко, сода бикарбонат и сол се разточва на лист. Нарязва се на различни форми и се пържи в сгорещена мазнина. При поднасяне се поръсва с пудра захар.

СОКЪТ ОТ ГРЕЙПФРУТ НЕ ПОМАГА ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ


Смята се, че редовната консумация на грейпфрут помага да се свалят повече килограми. В действителност - това е едно от най-разпространените погрешни схващания за диетата. Продукти, които ''изгарят'' мазнини, не съществуват въобще в природата. В умерени количества грейпфрутът помага на храносмилането. Органичните киселини, пектините, целулозата, растителните протеази - всички те ускоряват усвояването на храната, помагат за прочистване на червата, черния дроб и непряко активизират метаболизма на мазнините. Но без физическо натоварване и намаляване на общото количество приемани калории е малко вероятно да отслабнете.


За съвместимостта на грейпфрута и лекарствата - цитрусите са несъвместими с широка гама от лекарства. Доказано е , че жените които приемат противозачатъчни хапчета и пият сок от грейпфрут, един ден могат да открият, че са ''малко''бременни, а тези които приемат анти депресанти- че са напълно депресирани. Така, че докато приемате лекарства , по добре е да се откажете от пресните цитрусови сокове.

вторник, 29 септември 2009 г.

Съновник

Знаете ли ,че всеки човек сънува?Сънят отключва второто ни "аз". Реален или измислен е
този свят?Сънят ни белязва с различни символи и знаци.Но знаем ли как точно да ги разберем?
Всяко нещо ,което сънуваме носи своето значение. :Ако сънуваш,че купуваш абажур,това не е добре,трябва да се пазиш от грабеж
:Ако на сън разлепяш лифлети,то имай предвид,че
непознати хора ще разберат твоите тайни.А ако четеш лифлет,то тогава готви се да чуеш неприятни неща за себе си.
:Ако сънуваш,че си говорител,то имай предвид че не трябва да споделяш своите планове.
:Ако сънуваш куче,това не е добър знак.Имай предвит,че имаш неприятели, врагове.Още по зле е ако сънуваш,че кучето те гони,това означава че враговете ще те победят.
:Ако сънуваш,че си несръчен и непохватен,то тогава очаквай да те хвалят.
Ако сънуваш,че си богат,то тогава очаквай големи загуби.
:Ако сънуваш охлюв,трябва да бадеш търпелив за да успееш да постигнеш целите си.Ако пак сънуваш че ядеш охлюв то не поставяй на съмнение приятелите си.
:Ако сънуваш ръб,то готви се за големи неприятности.
:Ако видиш на сън сова,това е на болести,смърт.
:Ако сънуваш таралеж,то пази се някой ще се опита да те измами.
:Ако на сън си в траур,това означава,че на яве ще бъдеш щастлив.
:Ако сънуваш,че си уморен,то тогава някой ще ти помогне савсем неочаквано.
Ако сънуваш в понеделник,сънят ти ще се сбъдне след месец.Ако сънуваш в вторник,това може да е само предупреждение,без да се сбадне.В сряда сънищата наистина се сбъдват.Сънят в четвъртък не се сбадва и значението му не узначава нищо.Ако сънуваш в петак,сънят се сбадва.В събота сънищата нямат никаква стоиност.В неделя винаги се сбъдва.

БИЛКИТЕ ИМАТ МЕК ЛЕЧЕБЕН ЕФЕКТ


Действието на билките се дължи на уникалното им взаимодействие с човешкия организъм. Предимството на лечението с билки е , че то има постоянен и по-мек лечебен ефект, възстановяването и ревитализирането се извършва хармонично и с инстинктивна за човешкото тяло и дух бързина. Докато силата на класическите лекарства е в активните химични вещества, от които са съставени, лечебната сила на билките се дължи на уникалното взаимодействие между тях и човешкия организъм.

Основна постановка на природната медицина е, че билката се прилага сама или в комбинация с други билки. Всяка билка предизвиква в тялото усещания и емоции, които са строго специфични за отделната личност. Една и съща билка може да оказва различно влияние върху организма. Например женшенът ускорява коагулацията на кръвта, но в комбинация с други билки действа точно по обратен начин.
Някои билки съдържат корциногени/предизвикващи рак/ вещества, но същевременно и антиоксиданти/противодействащи на рака/. След 1980 г. е установено, че тези вещества могат да се срещат в почти всички растения от гъби до банани.

Разбира се, балансираната човешка диета обикновено съдържа достатъчно количество от двата вида, така че растенията не предизвикват рак.

Билките могат да се прилагат от вас самите, но още по голяма полза, ще имате, ако потърсите консултация от профисионален фитотерапевт. Той може да предложи най-подходящата комбинация за вашитеспецифични оплаквания.

ВНИМАНИЕ - Ако решите да се лекувате сами, трябва да експериминтирате. Някои билки ще ''работят''за вас по-успешно от други. Трябва да се научите да ги разпознавате. Много често се получават грешки в лечението именно поради объркване на съответната билка.

Никога не вземайте билки по-дълго или в по-големи количества, отколкото е предписано.

Лечението с билки може да се комбинира с повечето природни терапии с изключение на хомеопатията и на ароматерапията.

неделя, 27 септември 2009 г.

КАК ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ МЛАДИ


Често приемаме остаряването като наказание, от което не можем да избягаме. Съществуват обаче редица хранителни съставки, с помощта на които не само можем да преодолеем този деликатен период, но и да се почувстваме жизнени и млади. Грижата за тялото, ума и душата изисква всекидневни усилия, но научим ли се правилно да подхождаме към тях, резултатите няма да закъснеят. Консумирането на ГОРЕЩ ШОКОЛАД ще ви помогне да постигнете това. Той е изключително полезен за кожата, а както всички знаем е прекрасно средство за подобряване на настроението.

КАНЕЛАТА също е изключително ценна съставка полезна за организма и кожата. Затова когато избирате крем , няма да сгрешите, ако предпочитете този, който съдържа канела. Ако сте от хората, които не могат да започнат деня си без ароматното кафе, добавяйте и малко канела. Ефектът няма да закъснее.

СОЕВИТЕ ПРОДУКТИ са изключително полезни, въпреки че мнозина имат непоносимост към тях. Опитайте ги и може да ви харесат. Интересен факт е, че консумацията на соеви храни увеличава производството на калоген в кожата, а именно той е този който възпрепятства появата на бръчките.

Да не забравяме благодатните свойства на ВОДАТА . Консумирайте вода колкото се може повече. Тя спомага за изглаждането и еластичността на кожата, които са особено необходими, за да изглеждаме млади и жизнени.

За организма е полезен и ВИТАМИН С . Погрижете се да намери постоянно присъствие в менюто ви . Той е не само идеален антиоксидант, но и безценен възстановител на увредените клетки. Можете да си го добавяте чрез медикаменти или с консумацията на храни, съдържащи големи количества от него - цитрусови плодове, киви, броколи, зеле, домати и ягоди.

ЯДКИТЕ са другите основни източници на здраве. Семките и бадемите са наситени с витамин Е, който помага за обмяната на веществата в нашия организъм.

Полезно е да знаете, че ПОЗИЦИЯТА НА СПАНЕ ОКАЗВА ОГРОМНО ВЛИЯНИЕ НА КОЖАТА И ВИДА. Затова спете винаги по гръб. Ако предпочитате да спите по корем, наляво или надясно, трябва да знаете, че по този начин сте сравнително по-пред разположени към образуване на бръчки.

И още един съвет - НЕ ГУБЕТЕ ЧУВСТВОТО СИ ЗА МЛАДОСТ. Не забравяйте, че личното ви себе усещане неизбежно дава своето на външния вид. Поддържайте духа си млад колкото възможно по-вече.

Лазаня


Продукти:
-4 глави лук
-4 консерви доматен сос
-1 кутийка доматено пюре
-1кг кайма
-1л прясно мляко
-бутер
-брашно
-моцарела
-кашкавал
-сол
-черен пипер
-деви сил
-листи за лазаня
Начин на приготвяне на червения сос:
С малко олио запържваме лука и добавяме малко вода за да се задуши лука.След,което прибавяме и
каймата.Запържваме ги заедно за около 10мин,прибавяме домати то от консерви и доматеното пюре.Разбъркваме всичко добре и овкусяваме,добавяме:сол,черен пипер,деви сил.
Оставяме да какри на бавен огън за около 2 часа.
Начин на приготвяне на белия сос:
Около 200гр бутер разтапяме на бавен огън,след което прибавяме към разтопеното масло прибавяме 9-10 лъжици брашно и разбъркваме динамично,наливам 1л прясно мляко(предварително затоплено) и бъркаме до получаване на гаста(много гаста)хомогенна смес.
Начин на приготвяне на лазанята:
След като двата соса вече са готови,в подходяща тавичка подреждаме листите за лазаня по следния начин:намазваме даното на тавичката с червения сос,след това подреждаме един ред листи,и върху него слагаме от червеният сос,нареждаме втори ред и отново заливаме с червения сос и отново трети ред листи.Върху третя ред подреждаме моцарелата( която предварително сме нарязали на парченца),този път слагаме от белия сос.След белия сос нареждаме още един ред листи,и върху него отново слагаме от червения сос.Последния ред заливаме с белия сос и настъргваме кашкавал отгоре.След,което в предварително загряна фурна,слагаме тавата с лазанята и печем за 20мин на температура 200 градуса по Целзий

четвъртък, 24 септември 2009 г.

Палачинкова торта с малини

Продукти за две порции:
-за палачинките-2 яйца
-200гр захар
-100гр брашно
-30гр краве масло
-150мл сметана
-за сладкото-100гр маслини
-50гр захар
-за портокаловия чипс-1/4 портокал
-пудра захар за порастване
-1 лимон за украса
Начин на приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг,а жълтъците се разбиват с захарта,постепенно се прибавя белтъчната маса.Добавят се брашното,разтопеното масло и сметаната,разбърква се до хомогенизиране на сместа.Правят се 8-10 палачинки,които се изрязват до желаната големина с помощта на форма,за да са еднакви.Малините,захарта и 50мл вода се сипват в подходящ съд и се варят до сгъстяване.Палачинките се намазват с сладкото,като се редят една върху друга.Портокалът за чипса се реже на танки шайби и се поръсва с пудра захар,поставя се върху хартия за печене,изсушава се за 2-3 часа в фурна,загряна на 80градуса.Тортата се поставя в подходяща чиния,пораства се с пудра захар,с върха на ножа се оформят ромбчете,отгоре поставяме от чипса.Може да се до украси с сметана и с лимона.

вторник, 22 септември 2009 г.

Красиви ръце и здрави нокти



Всеки човек иска да има красиви,изящни ръце и нокти.

В много от случаите ние несъзнателно забелязваме ръцете на околноте.

Тварди се,че ръцете издават възрастта на всеки човек.

Когато видим човек с изгризани нокти те показват,че човека не е

самоуверен в себе си.И ако се замислите ще видите,че наистина е така.

Сигорно имате приятели,които си гризат ноктите.Не сте ли се запитвали,защто го правят.Точно затова,когато трябва да направят важен избор в своя

живот те постоянно се колебаят,неуверени са в това какво точно да изберат,това води до

несъзнателно гризане на ноктите.Разбрахме,че гризането на нокти не е лош навик,това е

израз на неувереност в самите нас.Както забелязваме изгризаните нокти и неподържаните ръце,така голямо впечетление ни прави,когато видим човек с добре подържани ръце и красиви нокти.Такъв човек обраща внимание на детайлите и е достатъчно организиран да

се погрижи за всичко.
Зададохте ли си вече вапроса:
Какав човек искам да бада?
И ако сте си казали,че искате да сте от тези хора на които не им липсва самоувереност и са
достатачно организирани да обраща внимание на детайлите ще ви помогна с няколко прости съвета с които лесно и без усилие ще постигнете желаният резултат.
Съвети:
През пролетта и лятото се полагат най-големи грижи за ноктите и ръцете,но това не е достатъчно.Както се грижите за вашата коса,лице целогидишно,така трябва да полагате
постоянна грижа и за ръцете си.
Препаратите,които всекидневно използваме в домакинството са изключително пагобни,но наи лесният начин да се предпазим е като използваме гумени ръкавици.Ултравиолетовите лъчи сащо са много вредни за вашите ръце и нокти.Добре е да използвате слънцезащитен крем.Всеки пат когато си измиете рацете,след като ги подсушите добре,ги намажете с крем.Водата е важен фактор не само за организма,но и за нашата кожа.Добре е на ден да се изпива по 1л,1,5 л вода на ден,за да запазим кожата овлажнена.Добрата и здравословната храна е добра не само за здравето,но и за ръцете и ноктите.Плодовете и зеленчуците са с
високо съдържание на витамини.Витамините,които са нужни за красиви ръце и здрави нокти са:вит.А ,вит.В,калций.Подрязвайте си ноктите често,колкотоса по далги,толкова по
се изтощават.Не използвайте метални пили!Те вредят на ноктите,като повреждат повархноста на нокътя,в следствие на което води до раделяне и цепене на нкътя.
Е не е трудно да имаш красиви ръце и здрави нокти,и да се чувстваш самоуверен.С тези прости съвети за кратко време ще постигнете желаният резултат.

СТРОЙНИ, ЗДРАВИ ,МЛАДИ


1. На вечеря по-често да се яде извара или студено птиче месо, спестяват се калории. Сравнете - 100 г. ловджииска наденица има 350ккал.,100 г. извара-110, 100г. полешко-само 100ккал..

2. Преди да отидете на гости, лапнете 1-2 супени лъжици обезмаслено мляко на прах и ги оставете да се стопят бавно в устата. Белтъчната бомба спира апетита.

3. Два пъти седмично да се сервира риба. Има по-малко калории от по-вечето видове меса, но съдържа мастни киселини, които поддържат сърцето и кръвоносните съдове млади. Съдейства добре за розова опъната кожа.

4. По време на хранене да се ползва вода с кубчета лед/в каната/. Да се намали консумацията на вино и бира.

5. За хубави, гъсти мигли - вечер да се четкат с рициново масло/внимателно-да не пада в очите/.

6. Многото пресни мерудии/н.р.магданоз,копър/помагат да се намали солта.Важно е, защото тя задържа вода в организма и води до свръхтегло.

7. Ястията да се сервират винаги със сурова гарнитура. Изглежда много,засища, има малко калории.

8. Разширените венички /курпероза/по бузите увеличават възраста. Кожата става на петна. Зеленият или белият фон дйо тен неутрализира курперозата, постига се равномерен тен.

9. За здравословно подслаждане вместо захар да се приема мед или сироп от цвекло.

10. Апетит към шоколад? Веднага захапете сладка, хрускава ябълка! Средноголямата има приблизително 70 ккал, 2 шоколадови бомбона /20г./- 120ккал.

Гледане на рака



Добавяне на изображениеСъс своите действия и жестове,ние до голяма степен разкриваме своята същност,без дори да подозираме за това.Ръцете винаги са били смятани за символична връзка между психиката и душата.Всяка линия на дланта на ръката носи своето значение.Освен линии има и хълмове,които също допринасят дДобавяне на изображениеа разберем за себе си и за околните.Линиите на дланта са различни и се отнасят до различни неща.
1.Практична-линия на живота.
2.Интелектуална-линия на ума.
3.Спиритуална-линия на сърцето.
4.Сатурн-линия на съдбата.
5.Аполон-линия на изкуството.
6.Чернодробна-линия на здравето.
7.Горачна-линия на съпружеските отношения.
8.Марс-линия на бйиния темперамент.
9.Уран-линия на интуицияа.
10.Нептун-линия на различни вдове отрови по отношение на организма.
Халмовете са разположени под прастите на ръката.
-палец-венерен хълм
-показалец-юпитеров хълм-стремеж за напредък
-среден-сатурнов хълм
-безимен-слънчев хълм
-кутре-меркуриев хълм
Ако са развити хълмовете:
Юпитер-темперамент
Сатурн-мелахоничен
Меркурий-нервен
Венера-чувствен,а Марс-холеричен


В следващата стстия ще обясним за линията на живота и линията на ума